Skip to Content
Kontakta oss

Skapa personrelationer med vårt marknadsprogram och få mer än CRM

Förbättra ditt företags kundrelationer i varje steg av köpprocessen med en ny, innovativ mjukvara för marknadsföring från SAP. Våra lösningar erbjuder allt från kundanalyser i realtid till kontextbaserad marknadsföring, och hjälper dig att leverera individanpassat material som utvecklar dina kundrelationer och bygger varumärkeslojalitet i flera kanaler. Arbeta med marknadsföring i realtid – i molnet eller på plats – och ta hjälp av den senaste tekniken för att förbättra dina strategier för e-post, content marketing och digitala kanaler.

Läs sammanfattningen

Videoserie –
marknadsföring som träffar rätt

Previous

Därför älskar jag marknadsföring

Varför älskar jag att jobba med marknadsföring? För att jag får skapa fantastiska kundupplevelser som träffar precis rätt i brytpunkten mellan känsla och handling. Jag älskar mitt jobb, och SAPs mjukvara för marknadsföring hjälper mig att utföra det.

Marknadsföringsteam i samarbete

Det är en fantastisk känsla när alla arbetar tillsammans: när kampanjer faller på plats, idéerna flödar och sprids mellan människor. Få reda på mer om hur SAP Jam kan hjälpa dig att träffa rätt när det gäller samarbete och social marknadsföring.  

Rätt riktad marknadsföring

Att bygga kundrelationer är som ett samtal. En förutsättning för goda samtal är att du vet vem du pratar med. SAPs marknadsföringslösningar hjälper dig att omvandla big data till meningsfulla kundinsikter som träffar mitt i prick.

E-handel med personlig känsla

Personanpassning handlar om mycket mer än att känna till kundens namn. Det handlar om att träffa rätt – att ha rätt erbjudande på rätt plats vid rätt tidpunkt. Här får du veta mer om hur handelsplattformen SAP Hybris hjälper dig att göra just det.

Next

Utforska SAPs lösningar och tjänster för marknadsföring

Previous

Prova gratis: SAP Hybris Marketing i molnet

Testa molnlösningarna för SAP Hybris Marketing – helt kostnadsfritt. Se hur de kan hjälpa dig att få fram kontextbaserade insikter om dina kunder, skapa bättre riktad marknadsföring och driva framgångsrika marknadsföringskampanjer i alla kanaler.

Klarar din marknadsföringsorganisation konkurrensen?

Ledande marknadsföringsorganisationer använder dashboards för att få översikt över sina olika aktiviteter – däribland budgetering, kampanjplanering och hantering av olika kanaler. Hur står sig ditt företag i konkurrensen?

Next

Hör vad våra kunder har att säga ...

Sju strategier för bättre marknadsföring

Lär dig allt du behöver veta om att bygga hållbara relationer, en kund i taget, med vår smarta marknadsföringsguide. Här hittar du användbara tips och de bästa sätten att arbeta med personliga möten.

Previous

Bemästra kundrelationerna

Ta en titt på hur dagens marknadsledare lyckas med sin verksamhet i ett kundorienterat företag. I en värld där ingen kund är den andra lik måste marknadsförare välja en agil strategi för kundrelationer.

Den moderna marknadsföringens matematik

IDC redogör för hur marknadsförare skapar en komplett och lockande kundupplevelse med hjälp av prediktiv analys. Ta reda på hur du omvandlar alla insamlade data till noggranna realtidskunskaper som hjälper dig att öka kundengagemanget.

SAP – i täten för integrerad marknadsföring

För tredje året i rad nämns SAP som ett ledarföretag för integrerad marknadsföringshantering i Gartners Magic Quadrant-analys. Till grund för utnämnandet ligger SAPs breda utbud av lösningar, tillväxt, marknadsstyrka och visionskraft på området integrerad marknadsföring.

Next

Nya molnlösningar för SAP Hybris Marketing

Våra nya och underbart enkla molnlösningar för SAP Hybris Marketing är här. Lär dig mer om hur du använder dem för att få kontextbaserade insikter om dina kunder i realtid – och i alla dina olika kanaler – så att du kan marknadsföra dig mer effektivt till varje enskild kund.

Nya perspektiv på marknadsföring
från experterna

Previous

Framtidens kundrelationer och handel

Missa inte de senaste trenderna, informationen och utvecklingen inom e-handel och kundrelationer. 

Hur interaktivt innehåll skapar smartare kommunikation

Utvecklingen går snabbt framåt och en av de största förändringsfaktorerna är interaktivt innehåll. 2018 beräknas video- och ljudklipp stå för 89% av konsumenternas internetanvändning.

Fastna inte i galna marknadsföringsstrategier

Internet ligger högt upp på min lista över de bästa tekniska uppfinningarna någonsin, och är en viktig katalysator för förändring.

Next

Utnyttja din marknadsföringslösnings fulla potential med SAP Service and Support

Snabba på utvecklingen och öka värdet av dina marknadsföringslösningar med SAP Service and Support. Vi har över 30 000 utbildade och certifierade konsulter som gärna hjälper dig, och 40 års erfarenhet från hundratusentals kunder. Det gör det enkelt för dig att få de heltäckande lösningar som ditt företag behöver för att uppnå viktiga verksamhetsresultat och fortsätta vara konkurrenskraftigt.

Vi har finslipat vårt sätt att arbeta för att göra det ännu lättare för dig att förädla och förenkla din verksamhet. Oavsett om du vill få en snabbare implementering, flytta funktioner till molnet, anpassa din lösning, optimera IT eller göra något helt annat så finns SAP Service and Support här för att hjälpa dig uppnå det du eftersträvar.

Previous

Utveckla en innovationsöversikt som är särskilt framtagen för dina affärsmål

Avänd bästa praxis, teknik och acceleratorer för att anamma den rätta lösningen

Välj det bästa sättet att hantera extremt komplexa och riskfyllda scenarier

Next

SAPs utbildningar och kurser

Lär dig mer om SAPs mjukvara, utveckla nya färdigheter och utvidga ditt företags kompetensområde. Våra heltäckande mjukvarukurser, utbildningar och certifieringar hjälper dig att utnyttja företagets SAP-lösningar till fullo.

Vad är automatiserad marknadsföring?

I takt med att ett företag växer blir det allt svårare att bibehålla ett 1:1-förhållande till sina kunder. Det är här mjukvarulösningar för automatiserad marknadsföring kommer in i bilden. De smarta lösningarna gör det möjligt att automatisera marknadsföringsprocesser som kundsegmentering och kampanjstyrning, så att marknadsförarna kan lägga mindre tid på enklare uppgifter och mer tid på att bygga goda kundrelationer. Automatisering av marknadsföring är en del av CRM, som tagits fram för bättre hantering av intressenter och kunder. De bästa marknadsföringslösningarna tar ett steg längre och erbjuder ett personligare innehåll över flera kanaler, vilket leder till relevanta interaktioner och en bättre upplevelse. 

Back to top