Skip to Content

SAP Privacy Statement

SAP Privacy Statement

Varovanje posameznikove zasebnosti na spletu je ključnega pomena za prihodnost spletnega poslovanja in korak k pravemu spletnemu gospodarstvu. V podjetju SAP smo pripravili to izjavo o zasebnosti, da bi poudarili svojo zavezanost k posameznikovi pravici do zasebnosti. To je hkrati naša praksa pri ravnanju s podatki pridobljenimi v okviru te spletne strani.

Ta izjava o zasebnosti se nanaša na to spletno stran in druge strani, ki se sklicujejo na to izjavo o zasebnosti. Nekatere SAP-ove organizacije, programi in/ali strani imajo lahko lastne izjave o zasebnosti, ki se mogoče razlikujejo od te. Priporočamo, da preberete izjave o zasebnosti vsake SAP-ove spletne strani, ki jo obiščete, ali informacije o programih, ki jih pregledate.

Temelji globalne zasebnosti

Naša praksa v zvezi z zasebnostjo odraža aktualna globalna načela in standarde za ravnanje z osebnimi podatki. Ta načela vključujejo obvestila o obdelavi podatkov, možnost izbire v zvezi z obdelavo, dostopa do in integritete podatkov, varnosti, posredovanja in uveljavitve pravic oz. nadzora. V državah, kjer poslujemo, spoštujemo zakonodajo, ki ureja pravico do zasebnosti.

Dovoljenje

Z uporabo te spletne strani dovoljujete zbiranje in uporabo podatkov,, kot je opisano v nadaljevanju. V primeru kakršnih koli sprememb v zvezi z zbiranjem in obdelavo osebnih podatkov, zaradi katerih bo potrebno spreminjanje te izjave o zasebnosti, boste obveščeni, tako da bodo spremembe objavljene na tej strani, čimer boste vedno obveščeni o tem, katere informacije zbiramo in kako jih uporabljamo.

Občasno, odvisno od veljavne zakonodaje, vas lahko tudi zaprosimo za vaše izrecno dovoljenje v zvezi z obdelavo določenih podatkov in informacij, ki so bile zbrane na tej spletni strani ali pa ste nam jih sporočili vi.

 

Nazaj na vrh

Zbiranje in obdelava vaših osebnih podatkov

Ker želi SAP izboljšati svoje storitve ter razumeti vaše potrebe in interese, zbira, izvaža in uporablja osebne podatke, ; o tem vas tudi obvešča ter si pridobiva vaše dovoljenje, hkrati pa o tem po potrebi obvešča tudi pristojne organe za varstvo podatkov.

Ob obisku naše spletne strani lahko zabeležimo vaš IP-naslov ter uporabimo piškotke in druge spletne tehnologije (omenjene v nadaljevanju kot orodja za samodejno zbiranje podatkov in ugnezdene spletne povezave), s čimer zbiramo splošne informacije o naših obiskovalcih in njihovih interesih. Uporabljene tehnologije in zbrane informacije so podrobneje opisane v nadaljevanju.

Poleg tega lahko zbiramo in obdelujemo kakršnekoli informacije in podatke, ki nam jih posredujete, npr. ko se registrirate za dogodke, se naročite na glasila, sodelujete v spletnih anketah, debatnih skupinah ali na forumih oz. ko nakupujete.

 

Nazaj na vrh

Uporaba in namen zbranih osebnih podatkov

SAP zbira v tej izjavi opisane osebne podatke, da bi lahko s pomočjo tako zbranih informacij razumel vaše potrebe in interese , ter na ta način nudil dosledne in personalizirane storitve. Pridobljene podatke bomo uporabljali samo, kot je opisano v tej izjavi o zasebnosti in/ali kot je navedeno ob samem zbiranju. SAP, v skladu z veljavno zakonodajo, naknadno ne bo spreminjal načina uporabe vaših podatkov brez vašega dovoljenja. V nadaljevanju je navedenih nekaj načinov uporabe vaših osebnih podatkov:

 • obdelava vaših naročil in dobava produktov in storitev, ki ste jih naročili;
 • pošiljanje najnovejših obvestil o produktih, posodobitvah programske opreme, nadgradnjah programske opreme, varnostnih popravkih, izboljšavah sistema, posebnih ponudbah in drugih informacij. To lahko občasno vključuje tudi informacije o produktih in storitvah, ki lahko dodajo vrednost vašim SAP-ovim produktom, od drugih tehnoloških podjetij ali poslovnih partnerjev;
 • prilagajanje informacij o naših produktih in storitvah vašim interesom. Med obiskom naše strani vam lahko na primer nudimo specifične informacije o produktih in storitvah, ki vas morda zanimajo;
 • omogočanje ustvarjanja področij osebnega profila in ogled zaščitene vsebine;
 • vodenje spletnih sej "Klikni in govori" ter "Klikni in pokliči";
 • da zagotovimo in nadziramo kakovost informacij in izkušenj, ki jih pridobivamo s pogovornimi sejami s SAP-om, tako da izobražujemo naše osebje, da lahko učinkovito odgovarja na vaša vprašanja;
 • možnost, da vas kontaktiramo in vam nudimo informacije o pošiljanju in fakturiranju ter da pridobimo povratne informacije od strank in jim nudimo podporo;
 • nudenje natečajev, nagradnih iger in drugih marketinških ali promocijskih aktivnosti na SAP.com ali partnerskih straneh. Osebni podatki se lahko zbirajo za vodenje teh programov;
 • pošiljanje vprašalnikov in izvajanje anket, da lahko našim strankam in končnim uporabnikom nudimo boljše produkte in storitve; pri čemer . je sodelovanje pri anketah prostovoljno;
 • podpora poizvedbam o zaposlitvi; in
 • izpolnjevanje pogodbenih obveznosti.

 

Nazaj na vrh

 

 

IP-naslovi

IP-naslovi nam pomagajo pri ugotavljanju težav, upravljanju naše spletne strani in zbiranju demografskih informacij. IP-naslove ali druge informacije, kot npr. vaše podatke o uporabniškem imenu SAP.com, ki ste ga posredovali preko te spletne strani ali kdaj prej, ali kodo kampanje, lahko uporabimo, da ugotovimo, katere strani ste obiskali in katere teme vas zanimajo ter vam tako nudimo informacije o pomembnih produktih in storitvah. Na splošno združuje SAP take podatke samo anonimno in jih ne povezuje z določenim posameznikom, razen če posameznik to dovoli. Ob obisku naše strani prepoznamo samo naziv vaše domene.

Med sejami "Klikni in govori" ter "Klikni in pokliči", ki jih začnete, lahko SAP zbira tudi IP-naslove (in druge tehnične informacije, kot je tip brskalnika). Te informacije se zbirajo, ko se povežete s SAP-om, in nam omogočajo, da identificiramo vašo sejo in vam nudimo vsebino na osnovi tehničnih zmožnosti vašega brskalnika, namenjene pa so tudi nadzoru kakovosti. Vaš IP-naslov se ne uporablja za identifikacijo, razen v primeru vašega predhodnega dovoljenja.

SAP zbira samo informacije, povezane z vašim obiskom SAP-ove strani. Ne sledimo ali zbiramo osebnih informacij o vaših obiskih podjetij ali organizacij, ki niso članice SAP Group.

 

Nazaj na vrh

Orodja za samodejno zbiranje podatkov

Poleg informacij, ki jih posredujete vi, lahko SAP zbira informacije med vašim obiskom SAP-ove spletne strani tudi s pomočjo orodij za samodejno zbiranje podatkov, kot so npr. transparentne grafike, piškotki, ugnezdene spletne povezave in druga pogosto uporabljana orodja za zbiranje informacij. Ta orodja zbirajo določene standardne informacije, ki jih vaš brskalnik pošlje naši spletni strani, kot so npr. tip in jezik vašega brskalnika, časi dostopov in naslov spletne strani iz katere ste prišli na SAP-ovo spletno stran. Z uporabo teh orodij lahko SAP potrdi prejem e-pošte, za katero je prejemnik dovolil, da se mu jo pošlje, in lahko sledi drugim informacijam, kot so obiskane strani na SAP-ovi strani in ali se je prejemnik registriral za dogodek, ki ga nudi SAP, ter nekatere druge skupne podatke, ki niso povezani z določenim posameznikom.

 

Nazaj na vrh

Ugnezdene spletne povezave

SAP-ova e-pošta pogosto vsebuje povezave, ki vas prek SAP-ovih strežnikov preusmerijo na pomembne spletne strani. Sistem preusmeritev omogoča SAP-ju, da po potrebi spremeni ciljni URL teh povezav in ugotovi, kakšna je učinkovitost njegovih marketinških pobud.

 

Nazaj na vrh

Piškotki

Piškotke uporabljamo za nudenje personalizirane vsebine (da vam ni treba kar naprej vnašati svojega gesla), za sledenje vašemu nakupovalnemu vozičku in zato, da našo ponudbo informacij prilagodimo načinu, kako vi in drugi uporabljate stran.

 

Nazaj na vrh

Elektronski naslovi

Če nam posredujete svoj elektronski naslov, bomo z vami komunicirali po e-pošti. Elektronskih naslovov ne posredujemo nikomur izven SAP Group. Kadarkoli se lahko odločite, da ne želite več prejemati e-pošte.

Odvisno od nastavitev vaše aplikacije obstaja za e-pošto možnost, da se informacije o vas posredujejo samodejno, ko SAP-u pošljete pošto.

Če se registrirate za storitve tretjih oseb, bomo nekatere informacije iz vaše registracije na SAP.com, vključno z vašim elektronskim naslovom, verjetno morali poslati ponudniku storitev.

 

Nazaj na vrh

Nakupovanje ali registracija za dogodke 

Naša stran vsebuje naročilnice za informacije, produkte in storitve. Ti obrazci lahko zbirajo vaše finančne informacije, kot so npr. bančni podatki ali številke kreditnih kartic. SAP zagotavlja, da bo kakršnekoli finančne informacije, ki jih pošljete z namenom fakturiranja ali plačila, uporabil samo za to določeno transakcijo. To lahko vključuje prenos vaših podatkov tretjim osebam, ki sodelujejo pri izvajanju transakcije, kot so banke, izdajatelji kreditnih kartic in druge finančne ustanove ter ustanove za finančni nadzor.

 

Nazaj na vrh

Posredovanje vaših osebnih podatkov

Ker je SAP globalno podjetje, upravlja vrsto spletnih strani po vsem svetu. Kakršnekoli podatke in informacije, ki jih posredujete ali ki so kakorkoli zbrane na eni od naših strani v katerikoli državi, se lahko elektronsko pošljejo strežniku za eno od teh strani v drugi državi. Vašo zasebnost varujemo po vsem svetu, tako da zagotavljamo, da ta spletna stran spoštuje naša načela o varstvu podatkov, ki so opisana v tem dokumentu.

Podjetja v SAP Group lahko te informacije uporabljajo na mednarodni ravni v povezavi z obdelavo vaših poizvedb in naročil, izboljšavo naših produktov in storitev ter za obdelavo in shranjevanje.

Take informacije lahko posredujemo tudi poslovnim partnerjem, ponudnikom storitev, pooblaščenim agentom ali izvajalcem tretje osebe, da zagotovimo zahtevano storitev ali transakcijo, vključno z obdelavo nalogov, obdelavo transakcij s kreditnimi karticami, gostovanjem spletnih strani, gostovanjem registracij za dogodke in seminarje ter nudenjem podpore strankam ali nudenjem informacij o produktih in storitvah, ki bi vas lahko zanimale.

Tem tretjim osebam posredujemo samo osebne podatke, ki so nujno potrebni za opravljanje teh storitev v imenu SAP-ja, tretje osebe pa ne smejo uporabljati vaših osebnih podatkov, razen za opravljanje zahtevane storitve ali transakcije.

Osebnih podatkov ne prodajamo in jih ne dajemo v najem tretjim osebam za namene trženja, razen z vašim izrecnim dovoljenjem.

V primeru sodnih pozivov, sodnih nalogov ali sodnih postopkov lahko po potrebi razkrijemo vaše osebne podatke in povezane informacije. Lahko pa se odločimo tudi za uveljavljanje ali izvajanje naših zakonskih pravic ali obrambo proti pravnim zahtevkom.

Lahko pa nastopijo okoliščine, ko se SAP iz strateških ali drugih poslovnih razlogov odloči za prodajo, združitev ali kakršnokoli drugačno reorganizacijo poslovanja v nekaterih državah. Taka transakcija lahko v skladu z veljavno zakonodajo vključuje razkritje osebnih podatkov obetavnim ali dejanskim kupcem ali prejem takih informacij od prodajalcev. SAP-ova praksa je, da pri takih transakcijah zahteva ustrezno varstvo informacij.

Da raziščemo, preprečimo ali ukrepamo v zvezi z nezakonitimi aktivnostmi, domnevno goljufijo, situacijami, ko je lahko ogrožena varnost oseb, kršitvijo SAP-ovih pogojev za uporabo, ali kot to zahteva zakon, lahko zbiramo in posredujemo osebne podatke ter kakršnekoli dodatne razpoložljive informacije.

Med obiskom SAP-ove strani ste lahko preusmerjeni na vsebino ali funkcionalnost, ki jo gosti tretja oseba in ne SAP.com. Razlog za to je večinoma gostovanje posebnih dogodkov, kot so natečaji ali seminarji. V primeru zbiranja informacij izključno v imenu SAP-a, bo na strani navedena izjava o zasebnosti ustrezne SAP-ove organizacije, ki bo urejala obdelavo podatkov. Za druge, ne-SAP-ve strani, bo navedena politika zasebnosti lastnika strani. SAP-ova praksa je, da od takih dobaviteljev in poslovnih partnerjev zahteva, da z informacijami ravnajo v skladu s SAP-ovo izjavo o zasebnosti.

 

Nazaj na vrh

Varnost vaših osebnih podatkov

SAP je zavezan, da bo varoval osebne podatke, ki nam jih posredujete. SAP za varovanje vaših osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali razkritjem uporablja kombinacijo varnostnih tehnologij, postopkov in organizacijskih ukrepov, ki so standardni v panogi. SAP podpira spletno varnost in uporablja varno strežniško tehnologijo, ker želimo, da so vaši podatki varni. SAP-ove strani vsebujejo vrhunsko varnostno ureditev, s čimer preprečujemo zlorabo.

Naši zaposleni so zavezani k spoštovanju vaše zasebnosti in pravice do zaupnosti.

 

Nazaj na vrh

Povezave do drugih strani

Ta stran lahko vsebuje povezave do drugih strani. SAP ni odgovoren za varnostno politiko ali vsebino drugih spletnih strani izven SAP Group.

 

Nazaj na vrh

Izbira/zavrnitev

Z uporabniki, ki so naročeni na naše storitve, redno komuniciramo po e-pošti, lahko pa tudi po telefonu, da rešimo pritožbe strank ali raziščemo sumljive transakcije. Vaš elektronski naslov lahko uporabimo za potrditev odpiranja računa, za pošiljanje obvestil o plačilih in informacij o spremembah naših produktov in storitev ter za pošiljanje obvestil in drugih zakonsko zahtevanih informacij. Uporabniki na splošno ne morejo zavrniti prejemanja teh obvestil, vendar pa bodo obvestila v tem primeru predvsem informacijska in ne promocijska.SAP vam daje možnost, da izberete zavrnitev, če ne želite prejemati drugih vrst sporočil, kot so e-pošta ali obvestila o novih storitvah in produktih, ki so na voljno na tej spletni strani, ali če ne želite, da vaše osebne informacije posredujemo tretjim osebam. Možnost zavrnitve lahko uveljavite tako, da se odjavite na http://www.sap.com/profile/unsubscribe.epx.

 

Nazaj na vrh

 

Zadržanje podatkov

SAP vaših osebnih podatkov ne bo zadrževal dlje, kot je potrebno za izpolnitev namena, za katerega so bili zbrani, ali kot to zahteva veljavna zakonodaja ali predpisi.

 

Nazaj na vrh

Zasebnost otrok

SAP namenoma ne zbira osebnih podatkov otrok, mlajših od 13 let. Čeodkrijemo, da smo zbirali osebne podatke otroka, mlajšega od 13 let,bomo te podatke izbrisali iz naših sistemov.

 

Nazaj na vrh

Poizvedbe, dostop in posodabljanje vaših osebnih podatkov

SAP potrebuje vašo pomoč pri zagotavljanju, da so podatki, ki ste nam jih posredovali, točni in aktualni. Če ste registrirani uporabnik, lahko podatke posodobite sami prek spleta na www.sap.com/profile. Podatke lahko posodobite ali spremenite tudi tako, da pošljete e-pošto na webmaster@sap.com.

Če imate še kakšna vprašanja glede te izjave o zasebnosti ali če želite pregledati informacije, ki jih imamo o vas, kontaktirajte skrbnika spletne strani Webmaster

 

Nazaj na vrh

Back to top