Skip to Content
Contact

De beste service en dienstverlening voor klanten

Consistente, overtuigende klantenservice via alle kanalen – en succesvolle digitale klantenbinding – met software van SAP. Geef uw callcenter- en helpdeskpersoneel volledig zicht op alle klanten, ook via social media. Stel uw mensen in staat problemen snel op te lossen en aan klantenbinding te werken. En geef servicetechnici in het veld de mobiele tools en technologie die zij nodig hebben om perfect werk te leveren.

Ontdek wat de oplossingen en expertise van SAP voor uw klantenservice kunnen betekenen

Previous

Het is de hoogste tijd voor een transformatie van uw klantenservice

Wat de klant na de koop ervaart, is steeds sterker van invloed op de omzet. Lees in dit TSC-rappport hoe vooruitstrevende organisaties hun klantenservice ombouwen om de winstmarges te beschermen en te verhogen.

Kan uw klantenservice de concurrentie nog wel aan?

Organisaties melden dat de klanttevredenheid 16% toeneemt als analyse en tools voor het monitoren van sociale media worden gebruikt om trends en prestaties diepgaand te analyseren.* Hoe staat uw bedrijf ervoor?

Next

Onze klanten aan het woord...

8 lessen van een expert in klantenservice

Ontdek hoe u het vertrouwen van uw klanten wint en klanten aan u bindt door ze op een geloofwaardige, proactieve manier te benaderen en consistente service van topkwaliteit te leveren – via alle kanalen.

Download het e-book
Previous

Enquête: social media tools en klantenservice

Social Media Today hield onlangs een enquête over het gebruik en de doelmatigheid van tools voor sociale media voor de klantenservice. Ontdek hoe klantenserviceteams software inzetten om sociale media te monitoren om zo de klantervaring te verbeteren, de klantbetrokkenheid te vergroten en grotere omzetten te realiseren.

De meerwaarde van sociale CRM bij service en ondersteuning

Ontdek hoe organisaties tools voor social media gebruiken om hun klantenservice te verbeteren. In dit witboek van IDC wordt uitgelegd hoe zakelijke sociale netwerken en CRM-oplossingen voor samenwerking de meerwaarde van uw bestaande klantenservice kunnen vergroten.

Optimale service: meer klanten aan u binden

Hoe zou het zijn als uw klantenservice uw klanten via alle kanalen een ongeëvenaarde persoonlijke ervaring zou kunnen bezorgen? Ontdek hoe u uw CRM-systeem, callcentersoftware, analyse en andere oplossingen van SAP kunt inzetten om de meest veeleisende klanten voor u te winnen.

Next

Gebruik de kracht van klantenservicesoftware met SAP Service and Support

Versnel innovatie en maximaliseer de echte waarde van uw callcenter- en klantenserviceoplossingen met SAP Service and Support. Onze meer dan 30.000 getrainde en gecertificeerde consultants kunnen bouwen op 40 jaar ervaring met honderdduizenden klanten. Zij helpen u graag. Dit is voor u de gemakkelijkste manier om de end-to-end oplossingen in huis te halen die u nodig heeft om uw belangrijkste targets te halen en de concurrentie voor te blijven. 

We hebben de manier waarop we met onze klanten samenwerken onlangs verbeterd. Het is nu voor u nog makkelijker geworden om uw bedrijfsvoering te transformeren en te vereenvoudigen. Wilt u uw implementatie versnellen, overstappen naar de cloud, uw oplossing aanpassen, uw IT optimaliseren of iets heel anders? Het SAP Service and Support-team staat voor u klaar.

Previous

Ontwikkel een roadmap voor innovatie die op uw bedrijfsdoelstellingen is toegesneden.

Richt uw oplossing optimaal en snel in met best practices en relevante technologie.

Ga voor "premium engagement" om riskante scenario's het hoofd te bieden.

Next

SAP Training & Education

Verbeter uw kennis van SAP software, ontwikkel nieuwe vaardigheden en breng meer expertise in uw bedrijf. Ons complete aanbod van softwarecursussen en -certificeringen helpt u het maximale uit uw SAP oplossingen te halen.

Hoe goed scoort u op klantenservice?

Klanten verwachten vandaag de dag een onberispelijke omnichannel CRM-ervaring. In deze aflevering van SAP Coffee Break with Game Changers laten wij u zien hoe ook uw organisatie bij kan blijven in de snel veranderende wereld van klantenservice.

Back to top