Skip to Content
Contact

De beste service en dienstverlening voor klanten

Consistente, overtuigende klantenservice via alle kanalen – en succesvolle digitale klantenbinding – met software van SAP. Geef uw callcenter- en helpdeskpersoneel volledig zicht op alle klanten, ook via social media. Stel uw mensen in staat problemen snel op te lossen en aan klantenbinding te werken. En geef servicetechnici in het veld de mobiele tools en technologie die zij nodig hebben om perfect werk te leveren.

Meer informatie

Ontdek wat de oplossingen en expertise van SAP voor uw klantenservice kunnen betekenen

Previous

Het is de hoogste tijd voor een transformatie van uw klantenservice

Wat de klant na de koop ervaart, is steeds sterker van invloed op de omzet. Lees in dit TSC-rappport hoe vooruitstrevende organisaties hun klantenservice ombouwen om de winstmarges te beschermen en te verhogen.

Kan uw klantenservice de concurrentie nog wel aan?

Organisaties melden dat de klanttevredenheid 16% toeneemt als analyse en tools voor het monitoren van sociale media worden gebruikt om trends en prestaties diepgaand te analyseren.* Hoe staat uw bedrijf ervoor?

Next

8 lessen van een expert in klantenservice

Ontdek hoe u het vertrouwen van uw klanten wint en klanten aan u bindt door ze op een geloofwaardige, proactieve manier te benaderen en consistente service van topkwaliteit te leveren – via alle kanalen.

Download het e-book
Previous

Enquête: social media tools en klantenservice

Social Media Today hield onlangs een enquête over het gebruik en de doelmatigheid van tools voor sociale media voor de klantenservice. Ontdek hoe klantenserviceteams software inzetten om sociale media te monitoren om zo de klantervaring te verbeteren, de klantbetrokkenheid te vergroten en grotere omzetten te realiseren.

De meerwaarde van sociale CRM bij service en ondersteuning

Ontdek hoe organisaties tools voor social media gebruiken om hun klantenservice te verbeteren. In dit witboek van IDC wordt uitgelegd hoe zakelijke sociale netwerken en CRM-oplossingen voor samenwerking de meerwaarde van uw bestaande klantenservice kunnen vergroten.

Optimale service: meer klanten aan u binden

Hoe zou het zijn als uw klantenservice uw klanten via alle kanalen een ongeëvenaarde persoonlijke ervaring zou kunnen bezorgen? Ontdek hoe u uw CRM-systeem, callcentersoftware, analyse en andere oplossingen van SAP kunt inzetten om de meest veeleisende klanten voor u te winnen.

Next

Transformeer uw bedrijfsvoering met SAP Digital Business Services

De digitale economie heeft een grote impact op organisaties. Om het maximale uit uw business te kunnen halen en zeker te zijn van continuïteit, is een compleet nieuwe aanpak nodig. SAP Digital Business Services brengen business en IT samen, zodat u de digitale transformatie gezamenlijk kunt realiseren met behulp van ons digital business framework.

SAP Digital Business Services omvatten alles wat u nodig heeft. Dat komt doordat SAP ruim veertig jaar ervaring heeft met de meest vooruitstrevende organisaties ter wereld, en doordat we werken met een solide ecosysteem van partners. Wij hebben de kennis, mensen en ervaring om u te helpen met innoveren en transformeren, zonder dat uw kritische bedrijfsprocessen enig risico lopen.

Previous

Ontdek nieuwe markten en realiseer groei, samen met een betrouwbare adviseur die weet waar u behoefte aan heeft

Haal de maximale waarde uit uw SAP investering en maak een heldere digitale roadmap naar adoptie

Wij bieden u proactieve ondersteuning, zodat u de continuïteit van uw organisatie zekerstelt terwijl u migreert naar toonaangevende technologie

Next

SAP training en opleidingen

Verbeter uw kennis van SAP software, ontwikkel nieuwe vaardigheden en breng meer expertise in uw bedrijf. Ons complete aanbod van softwarecursussen en -certificeringen helpt u het maximale uit uw SAP oplossingen te halen.

Hoe goed scoort u op klantenservice?

Klanten verwachten vandaag de dag een onberispelijke omnichannel CRM-ervaring. In deze aflevering van SAP Coffee Break with Game Changers laten wij u zien hoe ook uw organisatie bij kan blijven in de snel veranderende wereld van klantenservice.

Back to top