Skip to Content
Contact

Wat is cloud computing?

Wat is cloud computing?

Eenvoudig gezegd: met cloud computing hebben gebruikers via internet toegang tot data, applicaties en services. Op deze manier hoeven er geen hoge kosten te worden gemaakt voor hardware zoals harde schijven en servers, en kunnen gebruikers overal hun werk doen. Meer dan 90% van de bedrijven maakt al gebruik van cloudtechnologie in een public, private of hybride cloudomgeving. De belangrijkste voordelen van de cloud zijn onder andere:

Elasticiteit: snel op- of afschalen, om direct aan de vraag te voldoen
Betaalbaarheid: alleen betalen voor wat u gebruikt, en minimaliseren van de hardware- en IT-kosten
Beschikbaarheid: 7 dagen per week, 24 uur per dag - overal en vanaf elk apparaat toegang tot het cloudsysteem
Eenvoud: gratis IT van gedeelde servers en software-updates

Cloud-as-a-service

Cloud computing kan worden onderverdeeld in drie servicecategorieën: software-as-a-service (SaaS), platform-as-a-service (PaaS) en infrastructure-as-a-service (IaaS).

Wat is SaaS?

SaaS – software-as-a-service – is a way of delivering applications over the Internet. Customers can access SaaS applications right from a Web browser, which means there is no hardware or software to buy, install, maintain, or update. The SaaS provider takes care of everything – and the customer always has the latest version of the application.
SaaS, software-as-a-service, is een manier om applicaties via het internet beschikbaar te stellen. Klanten hebben vanuit een webbrowser rechtstreeks toegang tot SaaS-applicaties. Ze hoeven geen hardware of software te kopen, te installeren, te onderhouden of te updaten. De SaaS-provider zorgt overal voor en de klant werkt altijd met de nieuwste versie van applicaties.

Wat is PaaS?

Platform-as-a-service (PaaS) provides a cloud platform and tools to help developers build and deploy cloud applications. Users access PaaS from a Web browser, so there is no need to purchase and maintain the underlying hardware and software. With PaaS, developers can pick and choose the features they want on a subscription basis.
Platform-as-a-service (PaaS) voorziet in een cloudplatform en de tools om cloudapplicaties te bouwen en te implementeren. Gebruikers hebben toegang tot PaaS vanuit een webbrowser en hoeven de onderliggende hardware en software niet zelf aan te schaffen en te onderhouden. Met PaaS hoeven ontwikkelaars zich alleen te abonneren op de functies die ze nodig hebben.

Wat is IaaS?

Infrastructure-as-a-service (IaaS) lets companies “rent” computing resources such as servers, networks, storage, and operating systems on a pay-per-use basis. IaaS providers host the infrastructure and handle tasks like system maintenance and backups – so customers don’t have to buy hardware or employ in-house experts to manage it.
Met infrastructure-as-a-service (IaaS) kunnen bedrijven computingresources huren. Ze betalen dan op basis van hun daadwerkelijke gebruik voor servers, netwerken, opslag- en besturingssystemen. IaaS-providers hosten de infrastructuur en voeren taken uit als systeemonderhoud en back-ups. Klanten hoeven dus geen hardware aan te schaffen of in-house experts in dienst te nemen.

Cloud computing bij SAP


SAP is een cloudbedrijf dat draait op de SAP HANA in-memory technologie. We hebben wereldwijd 110 miljoen cloudabonnees en 41 state-of-the-art datacenters. We bieden cloudapps (SaaS) voor alle branches, een toonaangevend cloudplatform (PaaS) en een flexibele on-demand infrastructuur (IaaS). U kunt vertrouwen op onze bewezen Enterprise Cloud-beveiligings- en hostingservices. U heeft bovendien de keuze uit een public, private of hybride cloudomgeving.

Public, private of hybride cloud?

Ontdek meer over de drie implementatiemodellen voor cloud: public, private en hybride. Welke variant past het best bij uw bedrijf?

Previous

Public Cloud

Met een public cloud worden services aan klanten geleverd via een netwerk dat open is voor publiek gebruik. Public clouds zijn efficiënt en betaalbaar, en vaak multitenant; de provider voert uw service uit in een gedeelde omgeving.

Private cloud

Met een private cloud worden services onderhouden op een eigen, afgesloten netwerk dat door een firewall wordt beveiligd. U kunt een private cloud bouwen binnen uw eigen datacenter, of abonneren op een datacenter dat wordt gehost door een leverancier. Private clouds bieden de beste beveiliging en controle.

Hybride Cloud

Een hybride cloud omvat zowel public als private cloudresources, vaak van verschillende providers. Hybride clouds staan voor variatie. U kunt precies bepalen welke aspecten van uw organisatie beter tot hun recht komen in een public cloud en welke beter in een private cloud passen.

Next

Een nieuwe weg naar cloudacceptatie

Wij werken samen met betrouwbare partners zodat we onze SAP oplossingen kunnen leveren in een private, managed cloudomgeving. Bij dit abonnementsmodel betaalt u per gebruiker. Onze partners zorgen voor hardware, software en support. Zodat u snel in de cloud aan de slag kunt tegen lagere kosten en minder IT-inspannigen.

The sky is the limit: cloud computing-technologie van SAP

Er zijn veel redenen om te kiezen voor SAP als cloudprovider. We lichten er drie uit: business networks, samenwerking en ongeëvenaarde IT-beveiliging.

Previous

De kracht van business networks

Volgens IDC zorgen cloudgebaseerde bedrijfsnetwerken voor de volgende innovatiegolf. Ontdek hoe bedrijfsnetwerken gebruikmaken van mobile, analytics en Internet of Things om de prestaties gigantisch te verbeteren.

Mensen in de cloud met elkaar verbinden

Samenwerkingstools in de cloud maken het eenvoudig om virtueel samen te komen en realtime informatie te delen. Lees meer over de SAP Jam oplossingen en ontdek hoe ze de samenwerking tussen werknemers, klanten en partners mogelijk maken.

Cloud security:
altijd een extra stap

Wij concentreren ons onverminderd op cloudbeveiliging, waardoor onze beveiliging ongeëvenaard is. Ontdek hoe wij nieuwe dreigingen voorblijven en beveiligingen inbouwen in elke laag van ons cloudaanbod. Dat resulteert in een zeer veilige, maar tegelijkertijd ook toegankelijke omgeving.  

Next

Kijk wat onze klanten erover zeggen...

Comfortabel naar de cloud met SAP Digital Business Services

SAP Digital Business Services omvatten alles wat u nodig heeft. Dat komt doordat SAP ruim veertig jaar ervaring heeft met de meest vooruitstrevende organisaties ter wereld, en doordat we werken met een solide ecosysteem van partners. Wij hebben de kennis, mensen en ervaring om u te helpen met innoveren en transformeren, zonder dat uw kritische bedrijfsprocessen enig risico lopen.

Het is mogelijk om de nieuwe SAP technologieën en applicaties razendsnel en probleemloos te implementeren. Het maakt niet uit of het gaat om systemen ter plekke, in de cloud of een combinatie van beide. Het geheim is het hebben van de juiste expertise, ofwel het vermogen om uw bedrijfsbehoeften te vertalen naar een heldere roadmap voor transformatie van uw IT-landschap. Onze services zijn ontwikkeld in directe samenhang met de oplossingen die wij leveren en onze experts zetten in de praktijk bewezen methoden en best practices in om ervoor te zorgen dat uw implementatieproces succesvol verloopt.

Previous

Verminder onzekerheid en risico met co-designed software- en implementatieservices

Versnel het implementatieproces met de exclusieve best practices van SAP

Zorg voor de essentiële integratie en migratie van data, ter plekke en in de cloud

Next

Maak kennis met de actuele thema's rond cloud computing

Previous
Next
Back to top